Je hebt er al van gehoord of nog niet: bamboe toiletpapier. Als jij er nog niet van hebt gehoord, dan weet jij nog niet waarom het momenteel een trend is. Wil jij weten waarom bamboe toiletpapier opeens zo bekend is? Dan zit jij hier op het juiste adres, want het antwoord op die vraag kan jij hieronder vinden. Lees dus snel verder!  

 

Fijne eigenschappen

Bamboe wordt gezien als een duurzaam materiaal. Duurzame materialen bevatten over het algemeen altijd goede eigenschappen en dat geldt dus ook voor bamboe wc papier. Zo staat het toiletpapier van bamboe erom bekend dat het hypoallergeen is. Hierdoor kunnen mensen die helaas een gevoelige huid hebben ook het toiletpapier gebruiken. 

 

Verder worden er gelukkig geen chemicaliën meegenomen tijdens het productieproces, dus daar hoef jij niet bang voor te zijn. Doordat de chemicaliën niet van pas komen, is het productieproces een stuk fijner voor het milieu. Al deze eigenschappen zorgen voor een aangenaam gebruik van het toiletpapier. 

 

Goede prijs

Een andere reden voor deze trend is dat jij het bamboe toiletpapier voor een goede prijs kan kopen. Het klinkt misschien alsof het toiletpapier van bamboe een stuk duurder is, maar dat is helemaal niet het geval. Het toiletpapier is gemaakt van hele goede kwaliteit en daar betaal je dan een hele redelijke prijs voor. 

 

Je kan er zelfs voor kiezen om een abonnement te nemen op het toiletpapier van bamboe. Het toiletpapier wordt dan bij jou thuis geleverd. Jij mag zelf bepalen hoeveel toiletpapier er wordt afgeleverd en wanneer het dan wordt afgeleverd. Het voordeel hiervan is dat jij niet meer op de fiets hoeft te slepen met een groot pak toiletpapier, omdat jij altijd op tijd toiletpapier in huis hebt! 

 

Gerecyclede verpakking

Duurzaam toiletpapier is natuurlijk niet zo duurzaam als er geen rekening wordt gehouden met de verpakking ervan. Bamboe toiletpapier is onder andere een trend, omdat er dus ook rekening wordt gehouden met de verpakking ervan. Het toiletpapier wordt ingewikkeld in een speciale wrapper van bamboe. 

 

Verder worden de dozen waarin het bamboe toiletpapier wordt verstuurd gemaakt door gerecycled materiaal. Er wordt dus geen plastic gebruikt voor de productie en dat is ideaal voor het milieu en de wereld. De CO2 uitstoot wordt daardoor beperkt. Als jij graag de wereld een handje wil helpen door de CO2 voetafdruk te verkleinen, kies dan voor bamboe toiletpapier!