Heb jij al gehoord van bamboe toiletpapier? Vast wel een keer, toch? De kans is groot dat er mensen in jouw omgeving zijn die al kiezen voor bamboe toiletpapier. Ben jij benieuwd om welke redenen bamboe toiletpapier zo populair aan het worden is? Lees dan hieronder verder voor drie belangrijke voordelen. 

 

Duurzame keuze 

 

Het belangrijkste voordeel van toiletpapier dat gemaakt is van bamboe, is dat het simpelweg heel duurzaam is. Bamboe is op zichzelf al erg duurzaam. Ten eerste zorgt bamboe ervoor dat de CO2 uitstoot voor een groot deel uit de lucht wordt gefilterd. Dit betekent dat bamboe een schonere lucht creëert en dat is in deze tijd echt nodig. 

 

Ten tweede groeit bamboe razendsnel. Dit leidt ertoe dat er steeds meer bamboe komt en dat mensen het kunnen blijven oogsten. Wist jij dat bamboe ooit 91 centimeters is gegroeid en dat allemaal op één dag? Ten derde staat bamboe erom bekend dat het niet te breken is. Je kan het proberen te buigen, maar het zal echt niet breken. Daardoor is het natuurlijk een prachtige grondstof om toiletpapier 3 laags van te maken. 

 

Hypoallergeen

 

Soms komt het voor dat mensen niet zo goed kunnen tegen bepaald toiletpapier. Dit kan zomaar komen door de chemicaliën die verwerkt worden in het toiletpapier dat niet gemaakt is van bamboe. Hierdoor is het toiletpapier uit de supermarkt niet echt duurzaam en vooral niet hypoallergeen. 

 

Ben jij al een enige tijd op zoek naar hypoallergeen toiletpapier, maar lukt het niet helemaal? Dan moet je zeker kiezen voor bamboe wc papier. Het bamboe toiletpapier staat zelfs bekend om het feit dat het hypoallergeen is. Er worden echt geen chemicaliën gebruikt en dit betekent dat iedereen in het gezin het toiletpapier prima kan gebruiken. Dit is voor veel mensen een reden om bamboe toiletpapier aan te schaffen. 

 

Hippe badkamer 

 

Het toiletpapier van bamboe is plasticvrij. Er komt geen plastic kijken bij de productie van het bamboe toiletpapier. Dit geldt natuurlijk ook voor de verpakking van het toiletpapier. Als je het toiletpapier zal bestellen, zal je zien dat het toiletpapier wordt geleverd in karton dat gerecycled is en dat is echt geweldig voor de wereld. 

 

Daarnaast worden de rollen ingepakt in een speciale wrapper die ook gemaakt is van bamboe. Dit betekent dat je de rollen in de badkamer kan zetten en dat ziet er natuurlijk hartstikke hip uit. Je zou er nog voor kunnen kiezen om de hele badkamer te vullen met producten van bamboe. Er bestaan bijvoorbeeld tandenborstels van bamboe die je kan neerzetten in de badkamer. Daarnaast kan je een mooi meubel uitzoeken dat gemaakt is van bamboe. Zo maak je de hele badkamer duurzaam!