Een mobiele airco is een airco die je kan bewegen om in verschillende ruimtes voor verkoeling te zorgen. Dit houdt in dat je niet slechts in één kamer lekker koele lucht kan hebben, maar overal in huis. Maar is dit wel nodig? Je kan toch ook een ventilator aanschaffen of gewoon een raampje opendoen? Waarom zou je dan een mobiele airco kopen?

Mobiele Airco > Ventilator

Een mobiele airco is altijd een stuk prijziger dan een ventilator. Waarom zou je dan een airco kopen in plaats van een ventilator? Dat is heel simpel; een ventilator verplaatst lucht, waardoor deze koeler aanvoelt, maar een airco maakt een ruimte zelf minder warm, waardoor je er beter van kan genieten en er niet steeds pal ervoor moet zitten om te genieten van verkoeling. Mobiele airco’s hebben echter wel een afvoerslang nodig om de warme lucht af te voeren naar buiten. Hierdoor kun je een mobiele airco niet overal plaatsen, maar moet deze vlakbij een raam staan om effectief te kunnen worden gebruikt.

Zo dweil je bij grote schuiframen als het ware met de kraan open; op een warme dag komt de lucht weer net zo goed binnen. Gelukkig kun je voor een mobiele airco een raamafdichting set kopen, waardoor je ook wanneer je lastige ramen hebt een mobiele airco gebruiken kunt. Een mobiele airco heeft wieltjes aan de onderzijde, waardoor deze goed te verplaatsen is. Hierdoor kun je hem makkelijk verplaatsen binnen je huis, zodat je overal een beter klimaat kan hebben, zonder meerdere airco’s te hoeven kopen. Zo kun je hem bijvoorbeeld overdag in je woonkamer plaatsen en ’s avonds in je slaapkamer.

Waarom op tijd aanschaffen?

Airco’s zijn vaak overal op voorraad totdat de temperatuur naar de 25 graden gaat. Op dat moment stormt men direct naar de winkel om hier alle airco’s en dergelijke op te kopen. Je kunt dit echter makkelijk voor zijn, door er uit voorzorg een aan te schaffen. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste kan je hem als het warm dreigt te worden alvast opzetten, waardoor je dit niet in de hitte nog hoeft te doen. Zo ben je er mooi op tijd bij, en staat de airco al als het niet meer aangenaam warm is.  Hiernaast hoef je je ook niet overmatig te stressen bij te hoge temperaturen in je zoektocht naar de laatste airco die nog te koop is. Tot slot is er het enige nadeel van een mobiele airco; ze kunnen maar een bepaalde ruimte verkoelen. Het kan zijn dat je een specifiek groot model nodig hebt om bepaalde ruimten in je huis te verkoelen. Als dit het geval is heb je minder keuze waardoor je meer kans hebt dat de airco al uitverkocht is. Om deze redenen is het belangrijk om goed op tijd te zijn met de aanschaf van een mobiele airco.