Bedrijven in de agrarische sector besteden steeds meer werk uit omdat het niet meer de moeite waard is om zelf in materieel te investeren dat nodig is voor dit werk. Voor loon- en grondverzetbedrijven betekent dit dat zij een nieuwe markt kunnen aanboren, maar ook dat zij nu moeten investeren. Wat kun je doen om te zorgen dat je veel nieuw werk binnenhaalt? Welke machines kun je kopen om te zorgen dat je een grotere klantenkring kunt opbouwen. In dit artikel geven wij je een aantal tips waarmee je hopelijk je bedrijf naar een hoger plan kunt tillen. 

Koop een shovel

Voor bedrijven die werk uitbesteden is het van belang dat zwaar grondwerk snel uitgevoerd kan worden. Zij betalen vaak per uur en dus is het zaak om te zorgen dat de klus snel geklaard kan worden. Een shovel machine is in dat geval een absolute must. Deze shovel kan op heel veel manieren ingezet worden. Je kunt met de dicht bak grote hoeveelheden grond verplaatsen, je kunt puin met de puinbak van A naar B verplaatsen en pallets pak je op met de palletvorken. Andere voorzetstukken die je kunt gebruiken, zijn de stenenklam (ideaal voor straatwerk) maar je kunt ook een veegbezem op de shovel monteren. Zo laat je alles schoon en netjes achter wanneer de klus eenmaal geklaard is. 

Welk model is geschikt voor jouw bedrijf? 

Je hebt shovels, of wielladers in vele soorten en maten. Je kunt kiezen voor compacte shovels met een eveneens compacte bak. Deze variant heeft een bakinhoud van 1,6 tot 5 m3. Heb je echt een bakbeest nodig voor het industriële werk, dan kun je kiezen voor de Volvo L180H. Dit monster heeft een bak met een inhoud tot maar liefst 16m3. Daarmee kun je grote hoeveelheden grond, of grondstoffen, in een mum van tijd verplaatsen. De shovel zal hier geen moeite mee hebben en is eenvoudig wendbaar aangezien deze van wielen is voorzien. Je kunt de shovel gebruiken op diverse terreinen, maar een enigszins verharde ondergrond is wel nodig. Moet je op onverharde gronden werken, dan is het beter om eens te kijken of een graafmachine niet beter is. 

Elektrisch is ook een optie!

Aangezien de brandstofprijzen snel stijgen de laatste maanden, is het belangrijk om bij de aanschaf van een shovel ook eens te kijken naar de elektrische varianten. Deze wielladers zijn klaar voor de toekomst en zijn ook vriendelijk voor jouw portemonnee. De Volvo L25 Electric heeft een hefhoogte van 3170mm en een bakinhoud van 1000 liter. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je aan efficiëntie hoeft in te leveren. De shovel haalt een maximumsnelheid van 16 km per uur. Deze shovel is ideaal voor bedrijven die veel kleine klusjes aannemen die met deze wiellader snel geklaard kunnen worden.